JOBALERT

Onze organisatie

Wie zijn wij?
De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden worden door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Onze missie: Het leven van de cliënten ondersteunen we samen, dichtbij en deskundig.
24 uur per dag, een leven lang naar wens op maat gemaakte ondersteuning. Ondersteuning die zij nodig hebben vanwege een verstandelijke beperking. Bij elke bezigheid, in elke levensfase, voor een waardig leven. Samen met andere mensen in het cliëntsysteem zoeken we naar een zo goed mogelijke manier om die ondersteuning te geven. Binnen en eventueel buiten onze organisatie. Met gebruik van ieders kennis en inbreng.

Samen werken we vanuit de visie:
  • Het thuis van de cliënten is onze werkplek. We werken aan een gezellige, gezonde, veilige omgeving waarin we samen kunnen leren en ontwikkelen.
  • We zoeken samen met de cliënt uit wat zij echt nodig hebben: we luisteren, kijken, vragen, oefenen, durven fouten te maken, gaan opnieuw op zoek als dat nodig is.
  • We geven elkaar ruimte om anders te denken, tonen respect voor de ander, maken afspraken en komen die na.
  • We zorgen voor deskundigheid en vaardigheden om de cliënten goed te kunnen begrijpen en ondersteunen.
 

Meer weten over De Twentse Zorgcentra? Bekijk dan hier onze website.

2.000

cliënten

2.500

medewerkers

600

vrijwilligers

121

woonlocaties

57

dagbestedingslocaties

Waar kun jij van waarde zijn?

Wij geloven dat alle mensen een waardig leven met betekenisvolle relaties kunnen leiden. Het is voor iedereen belangrijk om zelf invulling te kunnen geven aan je eigen leven.
Wil jij werken met een unieke doelgroep? En ben jij klaar voor de uitdaging op niveau 3 of 4 waarbij je direct ervaring opdoet in de praktijk? Wij bieden regionaal het grootste aantal leerwerkplekken.
Wil jij werken met een unieke doelgroep? En direct ervaring opdoen in de praktijk? Ben je daarnaast op zoek naar een goed leerklimaat? Dan is De Twentse Zorgcentra de plek voor jou waar je kunt leren.
Met vrijwilligerswerk kun je jouw kennis, vaardigheden en creativiteit benutten. Veel vrijwilligers halen plezier, energie en levenskracht uit hun vrijwillige inzet en zien het als een ware verrijking.
Gefeliciteerd
Je hebt succesvol gesolliciteerd!