JOBALERT

“Er is hier een leuke sfeer”

‘Heb je even voor mij’ van Frans Bauer schalt door de speakers en de cliënten dansen. Iemand speelt op de flipperkast. Schalen met blokjes worst en kaas gaan rond. Marja: “Bewoners kunnen hier bij ‘Lotje en Ko’ helemaal uit hun dak gaan”. Een bewoner vraagt aan de bar om een biertje. Hij krijgt een flesje Grolsch aangereikt.

Marja en Carin staan achter de bar bij ‘Lotje en Ko’. Dit is een ontmoetingsplaats voor cliënten op ‘t Bouwhuis in Enschede. “Luide muziek, dansende cliënten, discolicht, dat vinden we leuk’’. Een tiental cliënten heeft zich hier verzameld. Giovanni bepaalt het ritme want hij is de dj. Sinds Lotje en Ko is opgericht, schenken Marja en Carin één keer in de acht tot tien weken de drankjes. “Verder hebben wij er niks mee van doen. De cliënten doen de rest.’’ Carin en Marja houden wel een beetje in de gaten hoeveel alcohol er wordt gedronken. Carin: “Maar de bewoners weten zelf vaak heel goed wat ze wel en niet mogen.”

Het is heel vertrouwd om hier te zijn

Carin en Marja werkten jarenlang in de apotheek op locatie ’t Bouwhuis in Enschede totdat de apotheek in 2014 moest sluiten. Ze hebben fijne herinneringen aan hun tijd bij ’t Bouwhuis. “Het was hier altijd gezellig. We wilden verbonden blijven want er is hier een leuke sfeer. Wij hebben gekeken naar wat ons leuk leek, naar wat we samen zouden kunnen doen en wat in ons schema past”, vertelt Marja. Het werd dus bardienst bij ‘Lotje en Ko’. Carin: “Het is heel vertrouwd om hier te zijn. Via medewerkers van ’t Bouwhuis met wie we nog steeds contact hebben, blijven we op de hoogte van wat er allemaal gebeurt.”

Beter dan onze eigen mannen

Als het rustig is aan de bar hebben Marja en Carin tijd om even bij te kletsen, vertellen ze. De twee kennen elkaar goed. “Beter dan onze eigen mannen”, lacht Carin. Samen met enkele oud-collega’s uit de apotheek en een doktersassistente van ’t Bouwhuis gaan ze elk jaar een weekeindje kamperen. “Met de mannen erbij, en vroeger ook met de kinderen, maar die gaan niet meer mee. Het klikt gewoon tussen ons. De mannen spreken ook wel eens samen af om te gaan poolbiljarten.”

 

Carin & Marja

Vrijwilligers Lotje en Ko

Waarom werk ik
bij De Twentse Zorgcentra?

Gezellig met de bewoners
Gezellig samen met oud collega

Lees ook de verhalen van...

Linda en Kevin

Persoonlijk begeleider en cliënt
Rondweg 28, LosserHof

Zwaantje

Vrijwilliger bij ons Element
ons Element

Daniel Kroeske

Stagiair Woonbegeleider
de LosserHof

Gerdine Meijer

Vrijwilliger
Alle locaties
Gefeliciteerd
Je hebt succesvol gesolliciteerd!