JOBALERT

'‘Ik kwam hier om me te oriënteren en ging weg met een baan op zak’'

Mijn naam is Diane Broekmate en ik heb in 1988 mijn diploma gehaald van het MDGO-VZ. Ik heb daarna een aantal jaar in de zorg gewerkt. Op een gegeven moment wilde ik eigenlijk wel een keer iets heel anders doen. Na verschillende banen, waaronder mijn laatste vaste baan bij DHL, begon het toch weer te kriebelen om terug te keren naar de zorg.

Ik kwam via via terecht bij de ‘van contact naar contract dag’ zaterdag 6 juli 2019 op De LosserHof. Ik ben hier naar toe gegaan om me eigenlijk een beetje te oriënteren op de mogelijkheden die er waren binnen De Twentse Zorgcentra op de verschillende locaties.

Gesprek

Het was echt een fijne laagdrempelige oriëntatiedag. Ik werd direct erg leuk ontvangen door vriendelijke mensen en het was goed geregeld. Het eerste gesprek ging over wat ik graag zou willen en over wat ik vooral niet zou willen binnen de zorg. Ik kon gelukkig heel duidelijk verwoorden wat mijn wensen waren; het voelde goed en positief. Vervolgens kregen we een rondleiding verzorgd door een bewoner van de LosserHof. Dit was echt leuk en bijzonder. Je kon vragen stellen en deze bewoner legde het allemaal fantastisch uit.

Een baan

Daarna volgde een tweede gesprek. Daarin gingen we dieper in op mijn antwoorden en mijn wensen vanuit het eerste gesprek. Ook dit was weer zeer positief. Mijn derde en laatste gesprek ging over welke groep het beste bij mij zou passen en welke vacature ik dan eventueel kon gaan invullen binnen De Twentse Zorgcentra. Ik was super blij, verbaasd en tegelijkertijd had ik het euforische gevoel van: ik kwam hier om me te oriënteren en ga weg met een baan op zak.

Niet veel later heb ik het contract getekend en mijn vaste baan bij DHL opgezegd. Ik werk nu per 1 september op een gedragsmoeilijke groep als begeleider wonen op de Rondweg 31 op de LosserHof. Dit bevalt me erg goed en ik heb mijn passie weer gevonden!

Kortom: echt een aanrader om te komen op zaterdag 28 maart aanstaande naar van contact naar contract!

 

Diane Broekmate

Begeleider wonen

Lees ook de verhalen van...

Veronique Lammers

Leerwerkplek

Robbin de Vries

Persoonlijk begeleider
LosserHof

Melissa Snijders

Begeleider wonen
Enschede

Carin & Marja

Vrijwilligers Lotje en Ko
‘t Bouwhuis
Gefeliciteerd
Je hebt succesvol gesolliciteerd!