JOBALERT

Kaya
Woonbegeleider

‘’Mijn werk is leuk door de cliënten. Zij maken het werk afwisselend.’’

Kaya werkt op buitenlocatie Bastenakenstraat 8-10 als woonbegeleider sinds 2015. Kaya vertelt dat de Bastenakenstraat een afwisselende locatie is, waardoor het werk leuk en afwisselend blijft. De Bastenakenstraat heeft twee groepen. Bij woning 10 is de zorg heel belangrijk. 2 cliënten zitten in een rolstoel en ze werken met een tillift, een hoog-laagbed, alles erop en eraan. De andere cliënten zijn mobiel. Bij woning 8 zijn de cliënten veel zelfstandiger en ligt de nadruk meer op de begeleiding. Drie cliënten hebben Meerzorg. Dit betekent dat er meer tijd beschikbaar is voor 1-op-1 begeleiding en de zorg. Hierdoor kunnen ze hele mooie stappen maken.

Stappen zetten
‘‘Eén cliënt zat een paar jaar geleden zoveel op haar kamer, dat ze eigenlijk helemaal niet kon functioneren binnen de groep. In samenwerking met gedragskundigen hebben we veel stappen gezet. Wij noemen het altijd ‘kleine muizenstapjes’’. Eetmomenten doen we samen met haar in de groep, maar andere activiteiten ook, zolang er maar een lijntje met begeleiding is en ze de veiligheid van ons voelt dat dit ook kan’, vertelt Kaya.’.

Op de Bastenakenstraat wordt elke dag zelf gekookt. Zij krijgen 4 dagen in de week hulp met koken. De overige dagen doen de begeleiders dit zelf, maar sámen met de cliënten. Kaya: ‘‘De cliënten helpen graag mee met het snijden van groenten en andere voorbereidingen. We doen het echt samen. De boodschappen doen we ook zelf wanthet winkelcentrum is dichtbij’’. De boodschappen bestellen wij bij de plus. Als we een boodschapje missen kunnen we even naar het winkelcentrum lopen om de hoek.

Team
‘‘Wat mijn werk verder nog leuk maakt, is het team’’ We hebben 12 collega’s en het team is erg stabiel. Iedereen staat open voor feedback. Je kunt altijd je ei kwijt. Als je ergens mee zit, vertel het vooral, want iedereen wil je helpen’’, aldus Kaya.

Bert
Cliënt Bert vertelt dat hij bij een collega heeft geholpen om te verhuizen. Kaya legt uit: ‘‘hij vindt het leuk om te helpen, lekker sjouwen met dozen en in contact zijn met andere mensen. Dat soort dingen vindt hij prachtig, dus dan regelen we dat gewoon’’. Verder ondernemen ze ook veel activiteiten. Samen met een andere woongroep in de buurt hebben ze een gezamenlijke bus. Dan gaan ze met z’n allen naar bijvoorbeeld een paasvuur of een nieuwjaarsborrel op de LosserHof. Met feestdagen gaan ze de stad in en naar rommelmarkten of naar de kermis.

 

Kaya

Woonbegeleider

Lees ook de verhalen van...

Melissa Snijders

Begeleider wonen
Enschede

Sello Karki

Begeleider wonen
LosserHof

Els en Wilma

Vrijwilligers
LosserHof

Gerdine Meijer

Vrijwilliger
Alle locaties
Gefeliciteerd
Je hebt succesvol gesolliciteerd!