JOBALERT

“Ik word vrolijk van deze mensen”

14 jaar en al zo zeker van haar zaak; Kirsten Kuis wil later werken met mensen met een verstandelijke beperking. Ze is nu vrijwilliger bij de Bosrand op de LosserHof en vandaag gaat ze muffins bakken met de cliënten. “Hoe is het met jou, Manon”, vraagt ze aan een van de deelnemers die zojuist is gaan zitten. “Heb je er zin in?” “Jazeker.” Kirsten heeft voor iedereen een hartelijk woord, ze schenkt ze allemaal even aandacht.

Ze is echt een meerwaarde

Een jaar geleden begon Kirsten, leerling van het Twents Carmel College, met haar werk als vrijwilliger. Haar maatschappelijke stage bij de LosserHof was haar zo goed bevallen dat ze contact zocht met vrijwilligerscoördinator Ada Weelink om te vragen of ze vrijwilligerswerk mocht doen. “Ik heb hier tijdens mijn stage tuintjes opgeknapt. Dat vond ik zo leuk; ik kwam zo blij thuis. Ik word zo vrolijk van deze mensen, zo vrolijk als zij zijn, en zo zorgeloos.” Er volgde een gesprek met Ada en die gaf Kirsten vrijwilligerswerk bij de Instuif. Ze is er elke twee weken om koekjes te bakken, spelletjes te doen of te knutselen met cliënten. Dat wordt zeer gewaardeerd. De medewerkers vinden het leuk om zulke jonge mensen erbij te hebben en ze zijn heel blij met Kirsten. Ze denkt goed mee en heeft leuk contact met cliënten. Ze is echt een meerwaarde voor De Twentse Zorgcentra.

Op een stoeltje

Als ze haar vmbo-diploma heeft, wil ze graag beginnen aan een opleiding maatschappelijke zorg bij ROC van Twente. Kirsten: “Ja, ik wil heel graag iets doen met mensen met een beperking. Ik twijfelde eerst tussen dat en een opleiding tot schoonheidsspecialiste. Na een weekje stage bij een schoonheidsspecialiste, wist ik zeker dat ik het werken met mensen met een beperking veel leuker vind. Dat ik zo zeker ben van mijn zaak, is wel bijzonder. Veel kinderen van mijn leeftijd weten helemaal nog niet wat ze later willen worden. Ik doe wat ik leuk vind en dan kom je er vanzelf achter waar je blij van wordt. Mijn vriend was laatst een keer met mij mee. Hij zei toen: ‘Als je hier bent, dan straal je helemaal, dan ben je gelukkig.’ Hij was heel blij voor mij dat ik dit zo leuk vind.”

 

Kirsten Kuis

Vrijwilliger bij ‘de Bosrand’

Lees ook de verhalen van...

Tekin

Persoonlijk begeleider
Rondweg 37, LosserHof

Larissa

Leerwerkplek
DAC Tubbergen

Theo Overmeer

Vrijwilliger
Almelo

Gerdine Meijer

Vrijwilliger
Alle locaties
Gefeliciteerd
Je hebt succesvol gesolliciteerd!