JOBALERT

Niek Droste
Begeleider dagbesteding

Het bezoeken van de ‘Van contact naar contract’ dag was de beste keuze die ik de afgelopen jaren heb gemaakt

Mijn naam is Niek Droste. Ondanks het feit dat ik een baan als woonbegeleider bij een zorgstelling had, heb ik op zaterdag 2 november 2019 deelgenomen aan de ‘Van contact naar contract’ dag op ’t Bouwhuis.

Toen ik op zaterdagochtend aankwam kreeg ik eerst een soort kennismakingsgesprek met twee recruiters van De Twentse Zorgcentra. Nadat er van beide kanten een ´klik´ was, kreeg ik een rondleiding over het terrein van ‘t Bouwhuis. Ze lieten mij de woonaccommodaties zien, evenals de verschillen dagbestedingen. Daarnaast gaven ze mij uitleg over de werkwijze op ‘t Bouwhuis, waarbij een gezellige en veilige omgeving voor de cliënt centraal staat. Ik kreeg op deze manier een goed beeld van ‘t Bouwhuis en raakte eigenlijk alleen maar enthousiaster.

Bij terugkomst had ik een soort sollicitatiegesprek met twee andere recruiters. Hierbij kon ik ook aangeven waar mijn sterke punten liggen en dat mijn voorkeur uitgaat naar een baan binnen de dagbesteding. Na dit gesprek gingen de recruiters kort in overleg, waarna ik te horen kreeg dat ze mij een baan wilden aanbieden. Ik ging dus met een contract naar huis!

Gestart

Inmiddels werk ik vanaf 3 februari bij De Twentse Zorgcentra als begeleider bij dagbesteding ‘De Kameleon’. Dit is precies de functie waar ik een aantal jaar op heb gewacht. Mijn eerste indruk is erg goed. Ik ben heel plezierig opgevangen binnen het team. Wat mij opvalt is dat de samenwerking en de sfeer binnen het team erg goed is. Ook zie ik dat de collega’s erg betrokken zijn bij de cliënten. De dagen vliegen om en dat is altijd een goed teken.

Kortom: het bezoeken van de ‘Van contact naar contract’ dag was de beste keuze die ik de afgelopen jaren heb gemaakt!

 

Niek Droste

Begeleider dagbesteding

Lees ook de verhalen van...

Tekin

Persoonlijk begeleider
Rondweg 37, LosserHof

Kaya

Woonbegeleider
Bastenakenstraat 8-10

Robbin de Vries

Vakantiekracht

Daniel Kroeske

Stagiair Woonbegeleider
de LosserHof
Gefeliciteerd
Je hebt succesvol gesolliciteerd!