JOBALERT

Muziek maken op 't Bouwhuis met Wim

Wim is al bijna 8 jaar actief met muziek maken op ’t Bouwhuis. Een keer in de maand komt hij voor een vaste groep zingen en spelen op zijn harmonica. ‘‘Toen ik 10 jaar geleden stopte met werken, wilde ik graag een instrument leren spelen. Dit werd de harmonica. Na 3 jaar oefenen, werd ik gevraagd om eens te komen spelen op ’t Bouwhuis. Eerst had ik wel wat twijfels, maar ik heb het wel gedaan. En nu 8 jaar later doe ik het nog steeds met heel veel plezier. Dat we samen plezier maken en het gezellig hebben vind ik het belangrijkst’’, aldus Wim.

Ongeveer 5 jaar geleden stopte zijn vrouw Ineke met werken; ze besloot om mee te gaan met Wim. Ineke heeft veel affiniteit met muziek en zit al vele jaren in een koor, dus dit was een goede match. Naast dat ze één keer in de maand voor een vaste groep zingen, zijn ze ook te vinden bij feestelijke bijeenkomsten, zoals de nieuwjaarsreceptie.

Het programma is vrijwel elke keer hetzelfde. Niet omdat Wim en Ineke geen nieuwe liedjes willen spelen, maar voor de herkenbaarheid voor de cliënten. Zij vinden het leuk om iedere keer dezelfde liedjes te horen en te zingen.

Na een korte koffieronde begint Wim met zingen. Veel herkenbare liedjes komen voorbij, zoals ‘In de Maneschijn’, ‘Altijd is Kortjakje ziek’, ‘Hoedje van papier’ en ‘Vader Jacob’. Terwijl Wim speelt op zijn harmonica, zingt Ineke uit volle borst mee en danst op alle liedjes. Na een paar liedjes komen de instrumenten tevoorschijn, en wordt het nog gezelliger. Niet iedereen zingt mee, maar dat hoeft ook niet. Sommigen luisteren graag, sommigen spelen op de instrumenten, en sommigen zingen. Alles kan en mag.

Dorothé is begeleider op de belevingsgerichte dagbestedingsgroep. ‘‘Het was heel lastig om iemand te vinden die muziek wilde komen spelen. Via via kwam ik uiteindelijk bij Wim terecht en wat ben ik daar blij mee. Wim en Ineke zijn zo leuk voor de cliënten en ik ben heel blij dat ze het al zolang doen.’’

Na heel wat liedjes is het even tijd om de keel te smeren met een lekker kopje koffie.

Als afsluiter gaan ze nog even het café in. ‘Daar in dat kleine café aan de haven’. Want net als in dat café zijn ze hier op ’t Bouwhuis ook allemaal heel tevree. En dan is het uur alweer voorbij en is het tijd om te stoppen.

 

 

Wim Oldenbeuving

Vrijwilliger

Lees ook de verhalen van...

Tekin

Persoonlijk begeleider
Rondweg 37, LosserHof

Bernadette en Marjo

Vrijwilligers
LosserHof

Zwaantje

Vrijwilliger bij ons Element
ons Element

Gerdine Meijer

Vrijwilliger
Alle locaties
Gefeliciteerd
Je hebt succesvol gesolliciteerd!